3 rețete de băuturi ușor de preparat care curăță sinusurile și reduc inflamarea gâtului

Cu toții am trecut prin aceste situații – gripă, răceli și altele, care provoacă simptome nedorite. Din fericire, există unele tratamente care vă pot ajuta să vă luptați cu răcelile și mucusul și să reprimați sinusurile.

În această fel, data viitoare cand apare respirația grea și hârâitul, încercați aceste 3 rețete uimitoare preparate la domiciliu și vă veți restabiliți starea de bine.

I. Un ceai natural

Ingrediente:

– suc de lămâie

– ¼ turmeric de sol

– ½ ghimbir ras fin

– ½ linguriță miere

– ½ lingură oțet de mere

– un vârf de scorțișoară

– 1 picătură de argint coloidal (în cazul în care răceala este foarte puternică)

Cum se prepară:

Puneți toate ingredientele într-o ceașcă plină cu apă fiartă anterior și amestecați.

Efecte:

Scorțișoara și mierea sunt amândouă antivirale, antibacteriene și antifungice. Aceasta implică faptul că anihilează organismele microscopice virale și fortifică sistemul imunitar. În plus, argintul coloidal a demonstrat în plus că poate impiedica agravarea infecțiilor deoarece este extrem de antibacterian și antiviral.

II. Un elixir de ananas fierbinte

Ingrediente:

– ½ oțet de cidru de mere

– ½ – 1 cană de suc de ananas

– 1 vârf de cuțit de ardei cayenne

– 1 linguriță de miere

Cum se prepară:

Într-o farfurie se amestecă toate ingredientele și se încălzește ușor de preferință.

Efecte:

Ananasul are proprietăți calmante care diminuează mucusul și ușurează gâtul. De asemenea, el este plin de vitamina C, care fortifică sistemul imunitar, ajutând astfel la lupta împotriva răcelii și a gripei.

Ardeiul Cayenne vă încălzește corpul înăuntru și luptă împotriva febrei și a bolii, iar mierea este un super-vindecător bine cunoscut, deoarece are puteri antivirale, antifungice și antibacteriene.

Mai mult decât atât, într-o stare alcalină în organism, bacteriile și alte organisme microscopice nu pot supraviețui, iar oțetul de cidru de mere este excelent pentru alcalinizarea organismului.

III. Un munte de stare de bine

Ingrediente:

– 1 bucată de ghimbir de 3 cm

– ½ de linguritță de pulbere de curcumă

– ½ de linguritță de ardei de cayenne

– 1 picătură de extract de mentă

– 1 lămâie

– 1-2 picături de ștevie (opțional)

Mod de preparare:

Amestecați lămâia și ghimbiriul împreună, adaugați turmeric, ardeiul de cayenne și menta. Se amestecă bine și apoi se adaugă o măsură rezonabilă de apă caldă spre fierbinte pentru a dubla amestecul.

Efecte:

Turmericul conține un compus numit curcumină care are puternice proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, care distrug congestia toracică și descurajează tusea.

Turmericul are curcumină care are proprietăți solide antibacteriene și de calmare care pot rupe blocajele mucoasei pulmonare și tusea.

Ghimbirul distruge, de asemenea, mucusul din plămâni, în timp ce calmează durerile legate de sinusuri și durerile de gât.

Lămâia trebuie să detoxifice, să furnizeze organismului vitamina C și să sporească imunitatea.

Componenta mentolică a mentei este un decongestionant natural care vindecă de flegmă și decongestionarea nazală.

Oricare dintre aceste trei rețete grozave vă vor ajuta în stările de răceală, gripă, afecțiuni ale sistemului respirator, care altfel vă dau bătăi de cap și de care reușiți cu greu să scăpați.