10 alimente care trebuie evitate dacă aveți dureri articulare (Prima parte)

Durerea articulară interferează cu mișcarea, provocându-mă disconfort, durere și inflamație la nivelul articulațiilor. În zilele noastre, mulți oameni suferă de dureri articulare, indiferent de sex sau vârstă. Acesta poate varia de la ușoară sau severă, de la durere acută la cronică

Cu toate acestea, durerea articulară poate fi îmbunătățită prin medicație adecvată, dietă, medicină alternativă și exerciții fizice. Deși există multe alimente care luptă împotriva durerilor articulare, cum ar fi usturoiul, turmericul sau ghimbirul, există multe altele care declanșează durerea.

Dacă aveți dureri articulare, ar trebui să evitați următoarele alimente:

1. Carnea prelucrată și roșie

Ambele au substanțe chimice, inclusiv purine și nitriți, care măresc semnificativ durerea și inflamația din organism.

Alimentele procesate sunt încărcate cu toxine așa-numitele produse finale de glicozilare (AGE), care măresc inflamația din organism. Conform unui studiu din 2014, glicanul din carnea roșie crește dezvoltarea inflamației și progresia cancerului.

Un alt studiu al revistei American Journal of Clinical Nutrition” a trasat o paralelă între consumul de carne roșie și cauzele inflamației. Aceasta sugerează că ar trebui să înlocuiți consumul de carne prelucrată și roșie cu mai multe fructe și legume proaspete.

2. Zaharuri artificiale și rafinate

O cantitate mare de zahăr poate crește nivelul de AGE (produse finale de glicozilare) din organism, provocând astfel inflamație. Zahărul este cel care declanșează eliberarea de citokine, agenți inflamatori puternici. În plus, zahărul vă face să creșteți în greutate și, prin urmare, să presați mai mult articulațiile. Băuturile racoritoare îndulcite de zahăr nu sunt bune pentru sănătatea dumneavoastră.

Conform unui studiu realizat în anul 2014, un consum regulat de acest tip de băuturi crește artrita reumatoidă la femei, afectând multe stiluri de viață și factori alimentari.

Deci, evitați să beți băuturi carbogazoase, să consumați cereale îndulcite, snacks-uri, bomboane și produse de patiserie. Ca o alternativă, utilizați melasa, mierea sau ștevia ca îndulcitori naturali, mai degrabă decât îndulcitori artificiali sau zahăr rafinat.

3. Produsele lactate

Produsele lactate pot intensifica durerea articulară, deoarece nivelul ridicat al cazeinei proteice declanșează durerea și inflamația. Un raport afirmă că această proteină poate chiar să irite țesutul din jurul articulațiilor.

Durerea poate fi de asemenea crescută ca rezultat al grăsimilor saturate din produsele lactate, cum ar fi brânza, untul sau laptele. Dacă suferiți de dureri articulare sau de orice altă durere cronică, evitați consumarea laptelui pasteurizat și înlocuiți-l cu lapte de migdale sau de soia, margarină, tofu sau alte produse asemănătoare.

4. Uleiul de porumb

Uleiul de porumb este bogat în acizi grași omega-6 care pot determina organismul să producă produse chimice inflamatorii. Conform unui studiu din Journal of Nutrition and Metabolism”, acidul gras omega-6 crescut declanșează procese inflamatorii și boli.
Unele alimente cum ar fi arahidele, floarea soarelui, soia, uleiul de soia, uleiul din semințe de struguri sau multe alte tipuri de sosuri pentru salate sunt bogate în acizi grași omega-6.

Nu ar trebui să eliminați acești acizi grași omega-6 din dieta dvs. deoarece sunt necesari pentru o dezvoltare și o creștere corespunzătoare. Trebuie să îi consumați în doze moderate. Din acest motiv, creșteți aportul de acizi grași omega-3 care se găsesc în semințele de in, ulei de măsline, semințe de dovleac și nuci.

5. Făină rafinată și cereale

Acestea sunt agenți puternici de inflamare care pot mări durerea articulațiilor. Proprietățile glicemice ridicate ale acestor alimente declanșează producerea AGE (produse finale de glicozilare), stimulând astfel inflamația. Conform unui studiu, consumul zilnic de produse din grâu și alte boabe de cereale declanșează manifestarea bolilor autoimune și manifestarea cronică.

Aceste boabe nu au vitamina B și fibre și posedă calorii goale. Consumul zilnic al acestor boabe crește riscul bolilor degenerative, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul. Înlocuiți aceste alimente de cereale cum ar fi pastele, orezul alb, pâinea albă cu nucă de cocos, migdale sau făină de cereale integrale și orez brun.