0 alimente care trebuie evitate dacă aveți dureri articulare (A doua parte)

Două motive principale pentru durerea articulară sunt guta și artrita. De asemenea, este un rezultat al oaselor dislocate sau rupte, tensiuni musculare, lupus, leucemie, fibromialgie sau bursită.

Deși există multe alimente care luptă împotriva durerilor articulare, cum ar fi usturoiul, turmericul sau ghimbirul, există multe altele care declanșează durerea.

Dacă aveți dureri articulare, ar trebui să evitați următoarele alimente:

6. Ouăle

Consumul regulat de ouă poate determina creșterea umflăturilor și durerilor la nivelul articulațiilor. Sunt gălbenușele cele care declanșează inflamația în organism, deoarece conțin acid arahidonic care produce prostaglandine, agenți inflamatori.

Acestea conțin, de asemenea, grăsimi saturate, un alt agent de inflamație. Când alegeți ouă pentru micul dejun, îndepărtați gălbenușele și mâncați doar albușurile de ou.

7. Proteina din zer

Glutenul și cazeina din proteinele din zer sunt cele care pot declanșa inflamații și dureri în articulații.

Cazeina este o proteină care produce acid uric în organism. O cantitate mai mare de acid uric poate declanșa inflamații și dureri în organism, în special în articulații. Acest tip de durere articulară sau așa numita guta poate fi severă și poate provoca leziuni grave ale articulațiilor.
Persoanele sensibile la gluten pot suferi de inflamație cronică cu o durere larg răspândită.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Biochimie Nutrițională” în 2013, alimentele fără gluten pot reduce inflamația, rezistența la insulină și adipozitatea. Alegeți întotdeauna surse sănătoase de proteine ​​slabe, cum ar fi semințele, fasolea și nucile, mai degrabă decât suplimentele din proteine ​​din zer.

8. Sarea de masă

Sarea de masă nu este recomandată dacă suferiți de dureri articulare. Acesta conține substanțe chimice și aditivi care pot afecta echilibrul fluidelor corporale. De asemenea, nu conține minerale naturale, inclusiv fosfor și siliciu, de care corpul are nevoie pentru o funcționare corectă.
Dacă limitați consumul de sare rafinată, veți reduce pierderea de calciu din oase, precum și riscul de fracturi și osteoporoză. Reduceți sarea la minim și treceți la sarea Himalaiană roz sau la sare de mare. Rețineți că alimentele prelucrate conțin, de asemenea, o cantitate excesivă de sare și conservanți pentru o durată de depozitare prelungită.

9. Alimentele cu glutamat monosodic

Acesta este un aditiv alimentar pentru îmbunătățirea aromei găsit în pachete de alimente cum ar fi: gustări înghețate, chipsuri de cartofi, mese congelate, alimente chinezești congelate, supe și sosuri salate cumpărate de la magazin.

De asemenea, poate provoca dureri și inflamații în organism, în special în articulații. Acest tip artificial de aditiv este deosebit de dăunător pentru cei care suferă de inflamații, inclusiv artrita reumatoidă.

Practicați consumul de alimente proaspete, preparate la domiciliu, deoarece majoritatea alimentelor congelate și ambalate conțin aditivi artificiali. De asemenea, evitați alimentele care conțin aspartam, un îndulcitor artificial care poate provoca un răspuns inflamator.

10. Berea

Consumul excesiv de băuturi alcoolice poate lăsa consecințe asupra articulației. Cei care consumă regulat bere au un risc mai mare de a dezvolta gută și poliartrită reumatoidă. Purina este convertită în acid uric, principalul motiv pentru inflamație.

Berea este, de asemenea, făcută cu gluten, astfel încât oamenii cu dureri articulare ar trebui să o evite. În plus față de gluten, berea conține alte toxine care pot dăuna corpului.

Deci, limitați consumul de bere și alcool.