O linguriță din acest ingredient vă ajută să pierdeți de 3 ori mai multă grăsime

Oamenii care luptă adesea cu pierderea în greutate încearcă metode diferite înainte de a găsi ceva cu adevărat folositor. Așa cum a fost confirmat de cercetările științifice recente, condimentele reprezintă noul instrument puternic împotriva excesului de greutate. Semințele de chimen, de exemplu, se consideră a fi extrem de eficiente în reducerea grăsimii corporale.

În plus, ele sunt benefice pentru scăderea tensiunii arteriale, pentru detoxifierea ficatului, stimularea digestiei, reducerea retenției de apă și atenuarea problemelor cutanate. Conform unor studii, chimenul este eficient în stimularea pierderii în greutate, în timp ce apare scăderea în mod natural a colesterolului și a grăsimilor din organism.

În plus, beneficiile pentru sănătate ale chimenului includ, de asemenea, proprietăți anti-diabetice și anti-cancer. Chimenul vă menține puternic sistemul imunitar și distruge orice microorganisme dăunătoare. Este un antioxidant puternic, care protejează ficatul, rinichii, stomacul și sistemul digestiv.

Un studiu din Arabia Saudită a arătat că proprietățile vindecătoare ale chimenului provin din conținutul ridicat de thymoquinonă, ingredientul bioactiv principal al uleiului extras din semințele de chimen.

Chimenul și obezitatea

Obezitatea este boala modernă care rezultă în principal dintr-o dietă nesănătoasă și un stil de viață inactiv, iar procentul de obezitate devine din ce în ce mai mare. Din păcate, această greutate în exces duce la condiții de sănătate și mai grave, incluzând un risc mai mare de boli cardiovasculare și disfuncții imune.

După cum demonstrează diferitele studii, chimenul poate fi folosit ca un instrument puternic pentru prevenirea acestor probleme de sănătate datorită faptului că stimulează scăderea în greutate. De aceea, nutriționiștii recomandă cu insistență utilizarea ingredientelor tradiționale pe bază de plante, inclusiv chimenul, ceaiul verde și ceaiul negru chinez, toate acestea fiind instrumente eficiente împotriva obezității, ca parte a regimului dvs. de scădere în greutate.

Consumul consistent de chimen, combinat cu exerciții fizice regulate timp de opt săptămâni, poate fi extrem de benefic, ceea ce duce la scăderea considerabilă a greutății. Cu toate acestea, chimenul trebuie evitat în cazul unei sarcini. În plus, poate încetini coagularea sângelui și reducerea zahărului din sânge, ceea ce înseamnă că trebuie evitată în cazul unei intervenții chirurgicale, deoarece crește riscul de sângerare suplimentară și complicații cu zahăr din sânge.