Trucuri la domiciliu pentru îndepărtarea tartrului

Depozitarea minerală pe dinți este cunoscută sub denumirea de tartru. Odată cu trecerea timpului, cantitatea de tartru crește și dacă nu aveți grijă, poate provoca parodontită.

Desigur, cel mai bun mod de a elimina tartrul este o vizită la medicul dentist, dar există și un alt mod de a elimina tartrul acasă.

Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de:

– Bicarbonat de sodiu

– Periuță de dinți

– Apă oxigenată

– Sare

– Apă

– O ceașcă

– Sondă dentară (sau orice alt instrument cu vârf ascuțit)

– Apă de gură antiseptică

Bicarbonatul de sodiu este cel mai popular și eficient instrument pentru îndepărtarea plăcii.

Pasul 1:

Mai întâi, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu ½ linguriță de sare în ceașcă. După ce umeziți periuța de dinți cu apă caldă, introduceți-o în amestec. Curătați dinții cu ea și scuipați. Continuați același proces timp de cinci minute.

Pasul 2:

Se amestecă o ceașcă plină cu apa oxigenată cu ½ ceașcă de apă caldă și se clătește gura timp de un minut, apoi scuipați și clătiți cu ½ ceașcă de apă rece.

Pasul 3:

Curățați tartrul galben de pe dinți cu o sondă dentară. Aveți grijă să nu răzuiți gingiile deoarece acest dispozitiv cu vârf ascuțit poate să le irite și să le deterioreze.

Pasul 4:

Clătiți gura cu o apă de gură antiseptică și repetați procedeul din două în două zile.

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă păstrați zâmbetul dvs. frumos.

Căpșuni și roșii

Tomatele și căpșunile sunt bogate în vitamina C, care este excelentă pentru sănătatea orală. Puteți freca aceste fructe direct pe dinți și lăsați-le să stea pentru 5 minute. În acest fel, acumularea tartrului se va înmuia.

Clătiți-vă gura cu bicarbonat de sodiu amestecat cu apă caldă după aceea. De asemenea, puteți utiliza aceeași procedură cu alte produse alimentare care conțin vitamina C, cum ar fi ardei gras, fructe de pădure, lămâi, tei, portocale și papaya.

Brânză

Consumul de brânză elvețiană sau Cheddar înainte de mese ajută la neutralizarea acizilor care implică crearea de placă. Un ingredient existent în brânza mai veche funcționează ca agent de apărare.

Mai mult decât atât, există alte lucruri pe care le puteți adăuga în ritualul sănătății orale:

-Spălați-vă dinții în mod regulat cu o perie moale și faceți mișcări verticale. Acordați atenție spațiului dintre gingii și dinți.

-Folosiți regulat ața dentară.

-Consumarea alimentelor condimentate stimulează glandele salivare. Astfel saliva curăță gura într-un mod natural.

– Combateți bacteriile frecând o coajă de portocală pe dinți înainte de a merge la culcare și nu clătiți gura.

Dacă doriţi să vedeţi toate postările vă rog urmaţi instrucţiunile din poza următoare

facebook newsfeed notification settings