În ce situații nu este indicat să consumați usturoi

Când vine vorba de prevenirea și tratarea diferitelor probleme de sănătate, mulți oameni folosesc usturoiul brut ca remediu tradițional. Hipertensiunea arterială, boala coronariană, colesterolul ridicat, scăderea fluxului de sânge cauzată de arterele înguste, atac de cord și ateroscleroza sunt doar câteva dintre aceste probleme. Știm cu toții că usturoiul este printre cele mai benefice alimente, dar vreau să vă demonstrez că nu este întotdeauna sigur să consumați usturoi.

Compusul activ găsit în usturoi se numește alicină. Acest compus scade tensiunea arterială prin utilizarea unui mecanism similar celui folosit de medicamentele pentru tensiunea arterială, cum ar fi inhibitorii ACE. Experții susțin că dacă veți consuma usturoi, acesta va ajuta la relaxarea vaselor de sânge prin împiedicarea creării unui hormon cunoscut sub numele de angiotensină II.

Usturoiul este, de asemenea, destul de util și eficient atunci când vine vorba de controlul colesterolului LDL.

Această legumă uimitoare adaugă aromă în alimente, dar este, de asemenea, folositoare ca un remediu natural pentru o varietate de afecțiuni medicale. Se pare că usturoiul este, de asemenea, printre cele mai bune alimente care cresc imunitatea. Potrivit unui studiu recent, persoanele care consumă zilnic usturoi reduc șansele de a avea gripă și răceli cu o creștere de 63%.

Uleiul de usturoi, care este în mare parte pregătit de oameni pentru uz personal, ajută la accelerarea tratamentului atunci când vine vorba de infecții ale urechii. Acesta este un tip de ulei care, de asemenea, poate fi util pentru tratamentul infecțiilor cu stafilococ.

Dacă veți consuma usturoi brut, acesta poate provoca arsuri la stomac, respirație urâtă, grețuri, gaze, gusturi persistente și mirosuri nedorite ale organismului, dar totuși, aceste efecte potențiale depind de chimia corporală individuală. Încercați să consumați usturoi moderat și fiți precauți.

Usturoiul funcționează ca un anticoagulant natural, ceea ce înseamnă că este excelent pentru tratarea problemelor legate de circulația sângelui datorită capacității sale de a face sângele mai fluid. Fluiditatea crescută a sângelui previne formarea de cheaguri, cheaguri de sânge provocate de atac de cord, accident vascular cerebral și tromboză. Când consumați usturoi combinat cu medicamente anticoagulante, acesta poate provoca prea multă fluiditate a sângelui, care, din păcate, duce la sângerări inutile și excesive.