Modalități de folosire a uleiului de cocos în baia dvs. (Prima parte)

Există nenumărate utilizări de zi cu zi de ulei de nucă de cocos. Eu folosesc ulei de nucă de cocos atât la gătit, cât și în produsele mele de casă pentru îngrijirea corporală.

Uleiul de cocos se face prin presarea grăsimii din „carnea“ albă din interiorul gigant al nucii de cocos. Uleiul de nucă de cocos nerafinat sau virgin are un gust delicios și, utilizat ca o cremă, vă va face să mirosiți ca o încântare tropicală. Deci, este extrem de benefic pentru dvs. Contrar opiniilor populare, cu toate că uleiul de nucă de cocos conține grăsimi saturate, acestea sunt grăsimi sănătoasă. Acest lucru se datorează faptului că este o grăsime saturată care apare în mod natural și cincizeci de procente din aceasta conține acid lauric. Acidul lauric este în multe produse cosmetice si de îngrijire a pielii.

În articolul de astăzi, aș dori să explorez unele dintre utilizările uleiului de nucă de cocos în produsele cosmetice și de îngrijire a corpului. Este minunat când ceea ce mănânci poate fi folosit pentru a proteja și de a îmbunătăți sănătatea corpului și aspectul pielii dvs.

Ulei de nucă de cocos nerafinat, organic, presat la rece este cea mai bună opțiune (și acesta ar trebui să fie utilizat atunci când este luat în plan intern).

Aici sunt primele 4 dintre cele 9 moduri de folosire pentru uleiul de nucă de cocos în baia dvs.

1. Cel mai bun hidratant pentru piele

Acesta este cel mai evident și obișnuit mod de utilizare al uleiului de nucă de cocos. Atunci când este aplicat după duș, face pielea moale și strălucitoare. Reduce semnele cicatricilor și întinderilor și întinerește pielea. La început tinde să aibă o consistență mai grasă, dar se absoarbe rapid în piele. O altă opțiune este de a folosi ulei de nucă de cocos ca o bază pentru cele mai bune uleiuri esențiale pentru o piele sănătoasă.

Prin urmare, ulei de nucă de cocos poate fi folosit pentru față și face pielea mai puțin grasă, trăgând murdăria și desfundând porii.

Și nu uitați, puteți extinde utilizarea de ulei de nucă de cocos în dormitor și de a folosi uleiul ca o loțiune de masaj sau un lubrifiant (ulei de nucă de cocos este unul dintre cele mai bune remedii pentru uscăciunea vaginală).

2. Tratarea eficientă a părului

Uleiul de cocos poate fi folosit atât înaintea spălarii părului sau tratament post-spălare. S-a descoperit, pentru a reduce pierderea de proteine atât pentru părul deteriorat, cât și pentru cel nedeteriorat. Din moment ce părul este alcătuit în cea mai mare parte din proteine, furnizând suficiente proteine ​​este esențial pentru șuvițe sănătoase.

Pentru a evita efectul gras, cel mai bine este să adăugați un ulei de nucă de cocos ca o pre-spălare, în modul următor:

Luați ½ lingură de ulei de nucă de cocos (cantitatea depinde astfel de lungimea și volumul părului).

Aplicați uleiul, pornind de la rădăcini în jos, spre vârfuri.

Lăsați uleiul pe timp de 10 până la 15 minute.

Se clătește părul bine și se spală în mod normal.

3. Clătirea cu ulei

Dacă nu ați făcut-o înainte, „trasul cu ulei” este o modalitate de a curăța gura, de bacterii și toxine dăunătoare care cauzează inflamație. Luați aproximativ 2 linguri de ulei de nucă de cocos Când vă treziți dimineața și înainte de a mânca ceva. Clătiți energic gura timp de 10 până la 20 de minute. Scuipați uleiul (nu-l înghiți – este plin de bacterii) și spălați-vă pe dinți.

Unele persoane adaugă, de asemenea, o picătură de ulei esențial în uleiul de nucă de cocos pentru a îmbunătăți proprietățile antibacteriene și antivirale. De exemplu, puteți utiliza eucalipt, mentă, rozmarin sau cuișoare uleiuri esențiale.

Prin urmare, puteți folosi ulei de nucă de cocos ca pastă de dinți, deoarece există trei motive bune pentru a începe să vă spălați pe dinți cu ulei de nucă de cocos.

4. Ajutor pentru epilarea picioarelor

Când este timpul să vă epilați picioarele, aplicați un pic de ulei de nucă de cocos pe picioare înainte de a începe. Acest lucru vă va face pielea mai moale și mai puțin iritată.

Uleiul de cocos este cel mai bun prieten al unei fete când vine vorba de ras. Dacă doriți picioare fine, masați o cantitate mică de ulei de nucă de cocos pe picioare înainte de ras.
Prin urmare, îl puteți folosi ca un tratament de după epilare pentru a calma pielea și de a reduce senzațiile neplăcute.

Acestea au fost primele 4 dintre cele 9 moduri de folosire a uleiului de nucă de cocos, care nu sunt deloc greu de încercat și care, din proprie experiență vă spun că merită o șansă. Următoarele 4 moduri de utilizare le puteți descoperi în partea a doua a acestui articol.