Modalități de folosire a uleiului de cocos în baia dvs. (A doua parte)

Așa cum am menționat în prima parte a acestui articol, vă voi prezenta utilizările uleiului de nucă de cocos în produsele cosmetice și de îngrijire a corpului.

Nu uitați faptul că uleiul de nucă de cocos nerafinat, organic, presat la rece este cea mai bună opțiune (și acesta ar trebui să fie utilizat atunci când este luat în plan intern).

Astfel, voi continua articolul cu următoarele 5 dintre cele 9 moduri de folosire pentru uleiul de nucă de cocos în baia dvs.

5. Ulei de bază preferat

Multe uleiuri esențiale trebuie să fie diluate, iar uleiul de nucă de cocos funcționează foarte bine ca un ulei purtător (un ulei de bază, vegetal, care diluează foarte bine uleiurile esențiale). Folosirea unui ulei purtător este esențială atunci când se lucrează cu uleiuri esențiale puternice și/sau atunci când se încearcă să se acopere o suprafață mare a corpului.

Doar se amestecă o lingură de ulei de nucă de cocos, cu câteva picături de ulei esențial de preferat și să se bucure de mai multe beneficii.

6. Demachiant pentru ochi

Uleiul de cocos face ca eliminarea machiajului să fie mai puțin o corvoadă. Se spală fața mai întâi și apoi să utilizați ulei de nucă de cocos pentru a elimina restul. Este mai puțin probabil să mergeți la culcare cu un strat de rimel, în cazul în care uleiul dvs. preferat este la îndemână.

7. Îngrijirea unghiilor

Nu doar pentru masajul corporal, uleiul de nucă de cocos, este foarte bun pentru masajul gentil al unghiilor, care poate ajuta să îmblânziți cuticulele aspre. Pur și simplu se aplică un pic de ulei pe unghiile de la mâini, dar și de la picioare și masați ori de câte ori doriți.

Funcționează de minune și pentru prevenirea afecțiunilor fungice, dar și lucrează puternic împotriva infecțiilor fungice deja existente.

8. Remediu natural împotriva ciupercilor

Mulți sunt conștienți de cât rezistente sunt ciupercile unghiilor de la picioare. După luni și ani de tratament, acestea pot persista.

Uleiul de cocos funcționează ca prin magie prin atacarea membranei fungice. Acizii grași se introduc singuri în membrană și perturba funcția sa, care în cele din urmă conduce la dezintegrarea celulelor.

Luați un pic de ulei de nucă de cocos și masați pe zona afectată. Un strat mic de ulei va fi suficient. Lăsați să se absoarbă și să se usuce.

Dacă aveți mai mult de o singură unghie care trebuie tratată, spălați-vă pe mâini înainte de a aplica uleiul la următorul deget de la picior sau purtați mănuși.

Se repetă procedeul de două până la de trei ori pe zi.

9. Tratament calmant pentru iritații și arsuri

Aplicați ulei de nucă de cocos dacă aveți o erupție/iritație sau o arsură. Este foarte eficient chiar și cu erupții cutanate provenite de la scutece și pot fi utilizate în condiții de siguranță pentru cei mici.
O altă opțiune este de a amesteca uleiul de nucă de cocos cu ulei esențial de arbore de ceai. Uleiul esențial de arbore de ceai are proprietăți antimicrobiene și antiseptice. Doar combinați 1-2 picături de ulei de arbore de ceai cu un pic de ulei de nucă de cocos și masați ușor peste zona afectată.