Lucruri pe care nu le-ați știut niciodată despre atribuțiile miraculoase ale cepei

În afara de aromatizarea mâncărurilor, ceapa are mult mai multe utilizări.

Timp de secole aceasta a fost folosită pentru o mare varietate de tratamente și este deosebit de utilă în tratarea mai multor probleme de sănătate și diverse afecțiuni.

Proprietățile ei antimicrobiene și antiseptice o fac să fie o alternativă excelentă față de antibiotice și alte produse farmaceutice, în special pentru afecțiuni comune precum infecțiile urechilor și rănile mici.

Aceste proprietăți înseamnă, de asemenea, că ceapa poate fi folosită în bucătărie pentru a dezinfecta ustensilele și tacâmurile.

Ceapa ca tratament pentru probleme serioase de sănătate

Precum usturoiul, care este la fel de puternic, și ceapa este un membru al familiei allium.

Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de fibre, calciu, fosfor, potasiu, vitamina C, vitamina B6, sulf, antioxidanți și flavonoide.

Aceasta conține chiar și quercetin, un antioxidant puternic care protejează împotriva bolilor de inimă și a cancerului, tratând în același timp hipertensiunea și colesterolul ridicat. În plus, ameliorează simptomele alergiei prin prevenirea eliberării de histamine din celulele imune.

Datorită acestor substanțe nutritive și mai mult de atât, ceapa poate juca un rol crucial în combaterea problemelor majore de sănătate, inclusiv diabetul, astmul și bolile cardiovasculare.

Ceapa ca medicament

Ceapa poate fi folosită la domiciliu pentru a vindeca afecțiuni comune, cum ar fi congestia, durerile de urechi, tăieturile și juliturile, febra, afecțiunile respiratorii și constipația.

Vă vom prezenta mai jos câteva remedii populare care utilizează beneficiile de vindecare ale cepei pe care le puteți efectua chiar și dvs., la domiciliu:

1. Infecții ale urechii

Pentru a vindeca infecțiile urechilor, se taie fin ceapa și se leagă într-un strat dublu de tifon. Țineți stratul de ceapă ferm lipit de urechea afectată și fixați-l cu ajutorul unui bandaj sau a unei pălării sau căciuli confortabile. Păstrați în contact cu urechea timp de până la 12 ore și înlocuiți cu ceapă proaspătă, în funcție de cum este necesar.

2. Febră

Scăpați de o banală răceală punând felii de ceapă pe tălpile picioarelor dumneavoastră. Înfășurați tălpile cu o folie de plastic și acoperiți ulterior cu o pereche de șosete. Păstrați-le peste noapte pentru a vă ajuta să eliminați toxinele prin picioare și să accelerați procesul de vindecare.

3. Greață

Se toacă o ceapa mare și se stoarce sucul prin învelirea cubulețelor de ceapă tocată în tifon și se presează ferm. Apoi, adăugați lângă ceapă o ceașcă de ceai puternic de mentă și lăsați să se răcească. Beți 2 lingurițe de suc de ceapă și așteptați 5 minute. Apoi beti 2 lingurițe de ceai și așteptați încă 5 minute. Repetați în funcție de cum este necesar.

Nu mâncați și nu beți între fiecare tratament. Simptomele ar trebui să scadă în aproximativ 15-20 de minute, în funcție de cât de puternice sunt simptomele dvs.

4. Tuse și bronșită

Combinați ceapa fin tăiată cu ulei de nucă de cocos pentru a face o pastă. Aplicați amestecul pe piept, acoperiți cu un prosop și fixați-l folosind un bandaj de pânză. Lăsați-l peste noapte și curățați-l dimineața. Acest lucru vă va ajuta să eliminați flegma acumulată în plămâni pentru a scurta durata bolii.

De asemenea, puteți folosi ceapa pentru a face un sirop de tuse. Tot ce trebuie să faceți este să curățați de coajă o ceapă mare și să o tăiați în două părți. Acoperiți partea tăiată a fiecărei jumătăți cu 1 lingură de zahăr. Acoperiți cu folie de plastic timp de o oră. Tocați ceapa și depozitați-o într-un recipient închis, în frigider, timp de până la o săptămână. Luați o lingură de amestec de două ori pe zi, în funcție de cum este necesar.

5. Colici

Îndepărtați colicii sugarului prin fierberea a 4 felii de ceapă galbenă (6 mm) în 2 cești de apă și lăsați să se fiarbă timp de 5-10 minute. Lăsați-le să se răcească și să se înmoaie. Trebuie să se administreze câte 4 lingurițe de două ori pe zi în timpul unui atac de colici. Dacă simptomele persistă mai mult de o zi, contactați medicul pediatru imediat.

6. Tăieturi

Tratați o tăietura provocată de o coală sau de o bucată de hârtie acoperind-o cu suprafața transparentă a pielii cepei. Nu numai că va opri sângerarea, ci va preveni și infecția.

Utilizări de uz casnic

În plus față de tratarea bolilor comune, ceapa are o serie de alte utilizări la domiciliu, în special datorită calităților lor antibacteriene.

Utilizările de uz casnic includ:

Spray împotriva insectelor: păstrați insectele la distanță prin pulverizarea îmbrăcăminții cu un amestec de părți egale de suc de ceapă și apă. De asemenea, puteți freca felii de ceapă proaspătă direct pe pielea expusă.

Soluție impotriva moliilor: păstrați o sticlă de suc de ceapă în dulapul dvs. și faceți câteva găuri în capac pentru a menține moliile departe de hainele dumneavoastră.

Purificator de aer: se toacă ceapa pe o farfurie în dormitor și camera de zi. Ceapa va absorbi toxinele și mirosurile puternice. Înlocuiți feliile în fiecare zi sau dupa cum considerați dumneavoastră.

Produs de curățare: Curățați fundul de tocat și alte suprafețe combinând în mod egal oțet și apă rece cu ceapă. Se pulverizează amestecul și se lasă să stea 10-15 minute și se spală ca de obicei.

Detergent de vase: Îndepărtați reziduurile arse din vase și oale, frecați suprafața cu o ceapă crudă și lăsați-o să se înmoaie în suc de ceapă timp de o oră.

Magia scalpului: Stimulați creșterea părului, dându-vă cu suc de ceapă în păr. Așteptați o oră, iar apoi va trebui să spălați ca de obicei. Utilizați o dată pe săptămână pentru rezultate optime.

Prevenirea ruginii: Frecați o ceapă tăiată cu fața în jos pe tigaia dumneavoastra de fier pentru a preveni ruginirea.

Lustruirea veselei: Lustruiți tacâmurile din cupru și vesela cu felii de ceapă proaspăt tăiate.

Îngrijirea pielii: Tăiați o ceapă în jumătate și frecați pielea după ce ați petrecut o zi lungă la soare pentru a preveni apariția pistruilor sau a petelor pe suprafața pielii.

Păstrați ceapa cu încredere la domiciliu, depozitând-o într-o cămară întunecată și rece. Păstrați-o în saci de hârtie cu găuri multiple și păstrați-o departe de cartofi. Va dura până la 3 luni.

Dacă doriţi să vedeţi toate postările mele atunci vă rog urmaţi paşii din poza de dedesupt

facebook newsfeed notification settings