Beneficiile de sănătate ale pepenelui și modul corect de utilizare a acestuia

Primele lucruri care îți vin în minte atunci când te gândești la pepene verde sunt probabil vara și gustul dulce si răcoros al acestuia.

Dar, pe lângă faptul că este cea mai populară gustare de vară, pepenele verde oferă, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate. Deci, în acest articol puteți descoperi nu numai beneficiile pentru sănătate ale pepenelui verde, ci și modalitatea corectă de a îl folosi ca medicament.

De exemplu, știați că poate ajuta la tratarea edemelor, hipertensiunii arteriale sau a ciupercilor pielii? Puteți utiliza pepenele verde ca medicament pentru o gamă largă de probleme de sănătate, datorită conținutului său bogat în nutrienți.

Conține din plin vitamina B, C, beta-caroten, fosfor, calciu, iod, potasiu, mangan și alte minerale importante. În plus, pepenele verde este unul dintre cele mai bune alimente cu conținut scăzut de calorii, cu doar 29 de calorii în 100 de grame.

Beneficiile de sănătate ale pepenelui și modul corect de utilizare ale acestora

Consumați semințe de pepene verde pentru a vă dilata vasele de sânge, reducând astfel nivelul tensiunii arteriale și sporind funcția rinichilor. De asemenea, puteți consuma un pepene verde întreg într-o o zi pentru a vă curăța rinichii. Mâncați câteva mici cuburi de pepene verde la fiecare 15 minute, mai ales daca aveți pietre la rinichi și infecții ale tractului urinar.

Fiind un mare diuretic, pepenele verde este util pentru tratarea edemelor. Mai mult, este un laxativ ușor, deci ajută la tratarea constipației.

Pentru curățarea rinichilor

Datorită proprietăților sale diuretice excepționale, pepenele verde vă poate ajuta să scăpați de excesul de lichid acumulat în corpul dvs. Deci, pentru a vă curăța rinichii, faceți o cură de pepene într-o zi, consumând o felie ori de câte ori vă este foame. De asemenea, puteți să-l transformați în suc și să îl beți ca pe o băutură dulce și răcoritoare.

Pentru tratarea infectiei renale

Dacă aveți o infecție renală, este important să primiți un tratament medical adecvat. Totuși, după ce ați terminat, asigurați-vă că mâncați alimente sănătoase și beți o mulțime de lichide pentru a vă proteja rinichii împotriva bacteriilor și a altor infecții.

După cum știți, pepenele verde este unul dintre produsele alimentare cu un conținut mai mare de apă, iar acest apect îl face ideal pentru acest scop. Alte fructe și legume care trebuie luate în considerare sunt merele și castraveții.

Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi

Un alt mod de a folosi pepenele verde ca pe un medicament este pentru a ajuta la eliminarea pietrelor de rinichi. Luați o lingură de semințe de pepene verde și turnați într-o cană cu apă clocotită. Lăsați semințele (tăiate sau măcinate) să se înmoaie pentru câteva minute. Lăsați amestecul să se răcească și apoi scurgeți semințele. Consumați 3 pahare de ceai de semințe de pepene verde pe zi.

Pentru curățarea ficatului

Puteti utiliza pepenele verde pentru a vă curăța ficatul. Beți trei cești de suc de pepene verde în fiecare zi. Aceasta curățare cu pepene verde va ajuta ficatul dvs. să proceseze toxinele provenite din digestia proteinelor, numite amoniac. Mai mult, va ajuta să îl convertiți în uree care face parte din urină, eliminându-l astfel în siguranță din corp.

Pentru curățarea colonului

Deshidratarea este una dintre cele mai frecvente probleme la cei cu probleme de colon. Pentru a avea un colon mai curat și pentru a vă asigura că aveți o digestie corectă, adăugați cât mai multe lichide în dieta zilnică. Lichidul va furniza alimentelor digerate hidratarea necesară pentru a se descompune ușor.

Deci, pe lângă faptul că beți mai multă apă și alte lichide, ar trebui să consumați chiar și alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele verde.

Pentru tratarea constipației

O modalitate excelentă de a face față constipării dvs. este de a mânca pepene verde. Conținutul ridicat de apă și fibre va ajuta la restabilirea sănătății intestinului și a colonului. Deci, într-un timp scurt, colonul dvs. va începe procesul de eliminare. Cu toate acestea, să nu mâncați prea mult pepene verde pentru a preveni diareea.

Pentru tratarea infecțiilor fungice ale pielii

Coaja pepenelui galben prezintă efecte anti-fungice, așa că folosiți-o pentru a vă freca pielea afectată de câteva ori pe zi.

Pentru tratarea coșurilor

Încă o dată, utilizați cojile pentru a vă curăța pielea de coșuri și alte afecțiuni de piele cauzate de bacterii. Frecați pe zona afectată și lăsați coaja să stea câteva minute. Apoi, spălați zona cu apă curată.

Pentru tratarea edemului / retenției de apă

Edemul sau retenția de apă este cauza principală a picioarelor și a mâinilor umflate. Pentru a trata și a preveni umflăturile, consumați zilnic trei cești de suc de pepene verde până când starea dumneavoastră se îmbunătățește. Acest lucru se datorează proprietăților diuretice ale pepenilor verzi.

Pentru tratarea hipertensiunii arteriale

Jurnalul American de Hipertensiune Arterială a publicat un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Florida cu privire la efectele pepenelui verde asupra tensiunii arteriale crescute. Ei au demonstrat că aminoacidul L-citrulină ajută la creșterea fluxului sanguin, relaxează arterele și reduce tensiunea arterială sistolică cu 9 puncte.

Pentru bolnavii de gută

Încă o dată, conținutul său ridicat de apă și natura alcalină îl fac extrem de benefic în tratamentul gutei. Pepenele verde ajută la dizolvarea și eliminarea cristalelor de acid uric care sunt responsabile de apariția durerii.

Pentru diabetici

Chiar dacă pepenele verde are un nivel scăzut de carbohidrați și niveluri scăzute de zahăr natural pe porție, conținutul său ridicat de nutrienți și calorii reduse reprezintă o mâncare bună pentru toată lumea, chiar și pentru cei cu un nivel ridicat al zahărului din sânge. Cu toate acestea, consultați medicul sau nutriționistul înainte de a îl consuma.

Pentru arsuri stomacale

Utilizați pepenele verde pentru a ușura și preveni arsurile stomacale. Mâncați între 4-6 bucăți încet, de câteva ori pe zi. Cantitatea de pepene verde pe care trebuie sa o consumati depinde de cât de severe sunt arsurile stomacale.

Acestea sunt cele mai reprezentative beneficii pentru sănătate în ceea ce privește pepenele verde. Mâncați mai mult pepene pentru a preveni și combate aceste probleme de sănătate în timp ce va bucurați de gustul său dulce!