Scăpați de punctele negre și de punctele albe în mod natural (Partea II)

Punctele negre și punctele albe sunt cauzate de porii înfundați. Tratamentul pentru punctele negre și acele albe este același, la fel ca și modalitățile de a preveni aceste afecțiuni ale pielii. Puteți trata cele mai multe puncte negre și albe prin modalități care nu necesită prescripție medicală.

Iată câteva modalități eficiente de a scăpa de puncte negre, dar și de cele albe.

1. Scorțișoară măcinată

Aceasta este o altă soluție eficientă pentru punctele negre și punctele albe. Se amestecă pudra de scorțișoară cu suc de lămâie și se aplică pe toată fața. Lăsați amestecul timp de 20 de minute și apoi spălați-l. Amestecul îndepărtează celulele pielii moarte și îți îmbunătățește tenul. Un cuvânt de prudență – atunci când se utilizează condimente, asigurați-vă că testați mixtura înainte de aplicare. Acest lucru vă va ajuta să preveniți reacțiile.

2. Baie de aburi

Utilizați aburii cel puțin o dată pe zi. Acest lucru deblochează punctele negre și punctele albe de pe piele.

3. Ouă și amestec de miere

Albușul oului face fermi porii pielii, în timp ce mierea acționează ca un umectant. Se amestecă 1 linguriță de iaurt organic, ½ linguriță de ulei de migdale, un albuș de ou și o lingură de miere caldă împreună. Aplicați o parte din mixtură pentru a forma un strat subțire pe față.

4. Peroxid de benzoil

Peroxidul de benzoil funcționează ca agent antibacterian care scade blocajele, ce sunt principalele cauze ale punctelor albe. Doar dacă suferiți de un caz moderat de puncte albe, ar trebui să luați în considerare utilizarea peroxidului de benzoil.

5. Mască de argilă

Masca de argilă este un excelent agent de exfoliere care îndepărtează celulele moarte ale pielii. Aplicați un strat subțire pentru a forma o mască pe față. Lăsați-o să se usuce timp de doar zece minute. Apoi, spălați masca folosind apă călduță.

6. Un prosop cald

Înmuiați un prosop moale în apă caldă. Stoarceți-l imediat de apa după aceea. Așezați-vă pe spate și puneți prosopul pe față. Acest lucru va ajuta la deschiderea porilor de pe piele. Utilizați acest remediu timp de cel puțin zece minute în fiecare zi. De asemenea, utilizați acest remediu noaptea înainte de a vă pune în pat.

7. Oțet de mere

Utilizați acest remediu după o baie de aburi. Aplicați oțet de cidru de mere pe față și lăsați-l să se usuce. Nu clătiți. Acest lucru va avea grijă de punctele negre, precum și de cele albe.

8. Scrub din usturoi, coajă de portocale si suc de lămâie

Luați trei linguri de suc de lămâie, doi căței de usturoi și jumătate de coajă de portocală. Le puteți pune să se usuce la soare. Apoi, utilizați un blender pentru a amesteca aceste elemente pentru a forma o pastă groasă. Aplicați acest amestec pe zonele afectate. Așteptați zece minute, apoi clătiți-l folosind apă caldă. Repetați această procedură de două ori pe zi.

9. Acid salicilic

Acidul salicilic este foarte eficient pentru distrugerea bacteriilor prezente pe suprafața pielii. Este de asemenea disponibil sub formă de unguent. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți să aplicați acest acid numai pe zonele care au fost afectate și nu pe întreaga față.

10. Făină de năut

Luați o lingură de lapte crud sau apă de trandafiri și amestecați cu puțină făină de năut. Utilizați acest amestec ca o mască de față. Lăsați amestecul să se usuce pe față și apoi clătiți-l cu apă caldă. Acest lucru va fi eficient atât împotriva punctelor albe, cât și împotriva punctelor negre.

11. Săpun și amestec de sare

Se amestecă o jumătate de lingură de sare cu o lingură de săpun lichid. Aplicați acest amestec pe punctele albe și apoi întindeți ușor amestecul pe față. Spălați-vă fața cu apă rece după aceea. Repetați această procedură de mai multe ori pe parcursul unei zile, până puteți vedea rezultatele.

12.Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este atât un agent antibacterian, cât și un agent antifungic. Acesta ucide bacteriile care sunt prezente pe pielea dvs. Aplicați o dischetă demachiantă din bumbac sau o bucată de vată de bumbac care a fost înmuiată în ulei de arbore de ceai pe punctele negre și pe punctele albe. Lăsați să se usuce și nu vă spălați și nici nu clătiți fața.

Deci, acum că știți despre unele dintre cele mai bune și mai eficiente cure pentru albii și negrii, nu trebuie să le ignorați. Ignorarea unor astfel de probleme poate fi destul de impozitare pentru tine pe termen lung. Deci, iubiți-vă cât mai mult și arătați întotdeauna cel mai bine.