7 beneficii dovedite ale ciocolatei negre

Toate femeile visează pentru corpul perfect, dar, de obicei, nu putem rezista tentației unei mușcături delicioase de ciocolată.

Pofta de dulce a unei persoane poate fi uneori mai puternică decât persoana în sine și, de obicei, ceea ce se întâmplă este să omitem ziua regimului sau să încălcăm programul de dietă și să mâncăm câteva cookie-uri sau bomboane pentru a ne satisface pofta, chiar daca dupa aceea simtim cu totii vinovația care ne bântuie.

Toți am fost acolo, fete și băieți, și de aceea echipa Healthy Opinion oferă o soluție simplă în care toată lumea este fericită – chiar și pofta noastră de dulce.

Când aveți o dorință pentru ceva dulce, luați doar câteva mușcături de ciocolată neagră delicioasă, de bună calitate. Este foarte important ca ciocolata să fie neagră, pentru că, altfel, este doar zahărul obișnuit rău (dar atât de bun). Pentru a obține toate beneficiile de sănătate din ciocolată, este obligatoriu să fie alcătuită din cel puțin 70% cacao.

Acesta este motivul pentru care ciocolata neagră poate fi o adevarată achiziție pentru o dietă sănătoasă, desigur, dacă o consumati ocazional:

Îmbunătățește tusea obositoare. Când vă luptați cu o tuse oribilă, fără încetare, încercați să o ușurați cu ciocolată neagră. Există numeroase studii medicale care au demonstrat că teobromina găsită în ciocolata neagră poate cu ușurință să calmeze o tuse.

Reduce tensiunea arterială crescută. Un aport zilnic de mici cantități de ciocolată neagră poate reduce puțin tensiunea arterială (presiunea sistolică – 3 mmHg și presiunea diastolică – 2 mmHg) ca rezultat al flavanolilor găsiți în cacao.

Reduce riscul unui accident vascular cerebral sau al unui atac de cord. Ciocolata neagră este un produs excelent care ajută la buna functionare a creierului și a inimii. Reduce riscul unui accident vascular cerebral sau al unui atac de cord datorită antioxidanților găsiți în el.

Stabilizează colesterolul. Aici vom fi nevoiți să dezamăgim pe toți iubitorii de ciocolată albă. Dacă aveți probleme cu colesterolul – stați departe de ciocolata albă. Ciocolata neagra, pe de alta parte, ajuta la stabilizarea nivelului de colesterol din organism.

Îmbunătățește starea de spirit și ameliorează stresul. S-a demonstrat că ciocolata neagră are capacitatea de a reduce nivelul hormonilor de stres și de a crește producția de endorfine – hormonii de fericire (care controlează nivelul fericirii și satisfacției).

Este bogată în antioxidanți. Organismul nostru are nevoie de acești antioxidanți, astfel încât să poată lupta cu succes și să se protejeze de diferitele radicali și boli. Antioxidanții sunt de asemenea o excelentă substanță anti-îmbătrânire.

Vă poate ajuta să câștigați războiul cu excesul de greutate. Gustul amar al ciocolatei negre ucide apetitul, spre deosebire de toate celelalte bomboane de ciocolata care il stimuleaza de fapt. Câteva mușcături de ciocolată neagră în fiecare zi sunt suficiente pentru a vă satisface pofta de dulce și pentru a vă ajuta să controlați aportul de calorii în conformitate cu dieta sau regimul dumneavoastră.

Nu uitați … Ciocolata neagră este întotdeauna o alegere mai sănătoasă decât toate celelalte tipuri de ciocolată, dar chiar și ciocolata neagră este bogată în calorii, motiv pentru care nu ar trebui să exagerezi cu consumul acesteia. 100 de grame de ciocolată neagră reprezintă aproximativ 550 de calorii.

Sursa