Cele mai bune moduri de utilizare a șofranului de India pentru probleme de piele

Ar trebui să știți că, curcuma poate distruge bacteriile care sunt responsabile pentru acnee. Șofranul este un expert în piele și poate reduce inflamația, iritarea pielii și elimină uleiul excesiv de pe piele. De asemenea, are proprietăți antioxidante, care sunt benefice pentru a menține pielea mai tânără și mai sănătoasă.

Este important să știți cum să utilizați curcuma pentru a vă păstra sănătatea pielii. Primele 3 probleme ale pielii includ acnee, petele negre/întunecate și pielea arsă de soare. Iată modalitățile pe care le puteți utiliza pentru a rezolva toate aceste 3 probleme de piele în cel mai scurt timp folosind șofranul.

Cel mai bun mod de a folosi șofranul de India (curcuma):

  1. Pentru acnee, urmați procedura de mai jos:

Luați un castron mic și adăugați 1 lingură de șofran de India (curcumă) și una miere. Adăugați 4-5 picături de suc de lămâie și amestecați bine pentru a obține o pastă netedă.

Aplicați pasta pe față și lăsați-o pe piele timp de 15 minute. Spălați pielea cu apă rece.

Utilizați acest remediu o dată pe zi timp de o săptămână și acneea va dispărea permanent.

  1. Pentru petele închise la culoare, urmați procedura de mai jos:

Puneți o linguriță de suc de lamaie într-un bol mic. Adăugați 1 lingură de apă și curcumă. Se amestecă bine. Aplicați lichidul pe piele și lăsați-l să rămână pe față timp de 10 minute.

Folosiți acest remediu în fiecare zi timp de o săptămână și pielea va fi atât de impecabilă, dar și mult mai curată.

  1. Pentru bronzarea excesivă, urmați procedura de mai jos (pentru a îndepărta pielea arsă de soare):

Luați o lingură de pudră de fulgi de ovăz și adăugați 1 lingură de curcumă. Adăugați 1 lingură de apă și faceți o pastă groasă. Adăugați mai multă apă pentru a obține o pastă uniformă.Aplicați pasta pe pielea arsă de soare și lăsați-o să se usuce complet. Spălați fața cu apă rece.

Utilizați acest remediu de trei ori pe săptămână și arsura soarelui va fi tratată eficient.

Sursa