Cum să scapi de durerile de cap în 5 minute fără pastile

Când aveți o durere de cap și pastila de care aveți nevoie nu este la îndemână, situația pare fără speranță. Dar nu este așa. Există o modalitate științifică de a scăpa de o durere de cap numită presopunctură.

Astăzi vă propunem să discutăm despre această tehnică care elimină o durere de cap, în mod eficient și rapid.

Presopunctura este un fel de masaj, a cărui eficacitate este confirmată de numeroase studii științifice. Prin natura sa, este o formă de acupunctură și reflexoterapie, dar nu necesită cunoștințe medicale speciale.

Cum să masați punctele de presopunctură

În primul rând, luați o poziție confortabilă și relaxați-vă. Masajul nu durează mult: de la 30 de secunde la 1 minut în medie.

Masați un punct cu presiuni ușoare sau mișcări circulare. De obicei, durerea de cap dispare în timpul masajului sau 5-10 minute după aceea.

Există 6 puncte principale pentru a scăpa de o durere de cap


1) Punctul celui de-al treilea ochi, sau Yintang, este situat între sprâncene în locul în care podul nasului trece în frunte. Acest punct este de asemenea responsabil pentru îndepărtarea oboselii ochilor.

2) Punctele Zan Zhu – Aceste puncte simetrice sunt situate la baza marginii interioare a sprancenelor. Masajul din această zonă, de asemenea, ameliorează scurgerile nazale și îmbunătățește acuitatea vizuală. Masați timp de 1 minut prin presare sau mișcări circulare.

3) Punctele YingXiang – Aceste puncte sunt situate pe ambele părți ale nărilor, în conformitate cu ochii. Pentru a le găsi, simțiți-vă un strop în partea de jos a pomeților. Ajută la deschiderea sinusurilor, reduc durerea de cap și durerea de dinți și îmbunătățesc nivelul stresului.

4) Punctele Tian Zhu – Punctele sunt situate în partea din spate a capului, în mijloc, între ureche și începutul coloanei vertebrale. Masajul acestor puncte ajută la ameliorarea congestiei nazale, a durerii la nivelul ochilor și urechilor, a durerii de cap severe și a migrenelor.

5) Punctele Shuai Gu sunt situate la 2-3 cm de la începutul liniei de păr din zona templului. Simțiți-vă un mic pumn pentru a găsi acest punct. Presiunea aplicată în această zonă ameliorează durerea în regiunea temporală și oboseala ochilor.

6) Punctele He Gu – Aceste puncte simetrice sunt situate pe partea din spate a mâinii între degetul mare și arătător. Presiunea aplicată în această zonă, de asemenea, ameliorează durerile de spate, durerea de dinți și tensiunea din mușchii gâtului.

Sursa